Hoe te beperken wat vrienden kunnen zien op Facebook

Facebook biedt verschillende technieken om te bepalen wie verschillende dingen die u op de sociale netwerksite plaatst kunt bekijken. Beperken wat vrienden kunnen zien, is handig wanneer u bepaalde dingen voor sommige mensen wilt verbergen, zoals een relatiestatus of vakantiefoto's. Sommige inhoud die u deelt, is mogelijk niet geschikt voor jongere vrienden, bepaalde gezinsleden of collega's. Elke keer dat u iets deelt op uw Facebook-tijdlijn, is er een optie om te beperken wie het kan bekijken. Er zijn ook verschillende opties op de pagina Facebook Privacy Settings voor het beheren van de standaardmanier waarop dingen die je plaatst worden gedeeld.

Tijdlijn en Tagging Privacy

1.

Log in op je Facebook-account en open het accountmenu door op de vervolgkeuzepijl in de rechterbovenhoek van je Facebook-startpagina te klikken. Selecteer 'Privacyinstellingen'.

2.

Beperk welke groepen foto's en statusupdates die u op uw tijdlijn plaatst, kunnen bekijken vanuit Facebook-apps zonder een beschikbaar hulpprogramma voor doelgroepselectie door te klikken op de optie 'Aangepast' in het gedeelte 'Uw standaardprivacy beheren'. Hiermee wordt het venster Aangepaste privacy geopend.

3.

Klik op de vervolgkeuzelijst in het gedeelte 'Maak dit zichtbaar voor' en selecteer 'Iedereen', 'Vrienden van vrienden', 'Vrienden' of 'Aangepast'. Met de optie "Aangepast" kunt u een specifieke lijst met mensen kiezen. Geef desgewenst een lijst met specifieke personen op waarin u de berichten wilt verbergen in het gedeelte 'Dit verbergen voor'. Klik op 'Wijzigingen opslaan'.

4.

Beperk welke groepen dingen kunnen bekijken die vrienden plaatsen of labelen op uw tijdlijn door op 'Instellingen bewerken' te klikken naast de optie 'Tijdlijn en tagging' op de pagina Privacyinstellingen. Dit opent het Tijdlijn- en Tagging-venster.

5.

Klik op de vervolgkeuzelijst naast 'Wie kan zien wat anderen op uw tijdlijn posten?' en selecteer een instelling voor delen.

6.

Klik op de vervolgkeuzelijst naast 'Wie kan berichten zien waarvoor je bent getagd op je tijdlijn?' en selecteer een instelling voor delen.

7.

Klik op "Gereed" om uw wijzigingen op te slaan.

profiel privacy

1.

Klik op de koppeling 'Over' op uw Facebook-tijdlijn.

2.

Klik op de knop 'Bewerken' voor een van de categorieën, zoals 'Relaties en familie'.

3.

Klik op de vervolgkeuzepijl naast een item om te beperken wie de informatie kan bekijken. Opties zijn "Openbaar", Vrienden, "" Alleen ik "en" Aangepast ".

4.

Klik op de knop "Opslaan" om uw wijzigingen te behouden.

Privacy plaatsen

1.

Beperk wie kan zien wat u op uw tijdlijn publiceert door op de selecteur voor publiek te klikken naast het item dat u plaatst. De doelgroepselector wordt weergegeven als een vervolgkeuzelijst met een pictogram en tekst die de huidige instellingen voor delen toont.

2.

Selecteer 'Openbaar', 'Vrienden', 'Alleen mij', 'Aangepast' of een van uw lijsten in de vervolgkeuzelijst om te wijzigen wie uw bericht kan zien.

3.

Klik op de knop "Plaatsen".

Tips

  • Maak een groep binnen Facebook en selecteer deze als een optie in de privacy-instellingen om de toegang tot een kleine groep mensen te beperken. Als sommige van uw werknemers of klanten bijvoorbeeld op uw persoonlijke vriendenlijst staan, wilt u ze misschien op een lijst plaatsen en hun vermogen om persoonlijke familiefoto's te zien beperken.
  • Posten die u op de tijdlijn van iemand anders plaatst, worden beheerd door zijn privacy-instellingen, niet door u.

Aanbevolen

Hoe Onrechtmatige Beëindiging Claims Minderen
2019
501 (c) (3) Vereisten voor statuten
2019
Hoe u het beste kunt vragen om zakelijke verwijzingen
2019